apa yang dicari??

Sunday, January 3, 2010

tahniah..tahniah..tahniah..


salam to all..hope korang semua sehat sejahtera..ni rsanya entry aku yang ke-2 dalam tahun 2010 ni..eh terlupa pulak..SELAMAT TAHUN BARU 2010..semoga azam dan janji dapat ditunaikan..hehehe

ok lah..aku nak share sedikit kegembiraan aku..huhu..ye ke gembira???gembira jugak la..ok lah..al-kisahnya macam ni..baru-baru ni..dalam cuti bulan 12..aku dikejutkan oleh big boss aku..yang memberi tahu..bahawa aku dinaikkan pangkat..anak sepupu aku ditawarkan sekolah sukan negeri SMK zaaba Kuala Pilah..gembira bukan kepalang si kak ngah bila dapat berita tu..

sapa si kak ngah ni??korang bleh nengok wajahnya..ada di sebelah kanan blog aku tu..walaupun result upsr nya tak sehebat mana..tapi tawaran tu adalah salah satu impiannya..kerana dia ni..aktif dengan bola jaring..dan olahraga..

so hari khamis aku bertungkus lumus membantu dia mengisi borang..sebab family dia tak pernah ada pengalaman dalam nak uruskan hal ehwal ni..so aku bantu la bersama..kena pula surat lewat sampai ke rumah..pagi sabtu aku ke sekolah..sebab ada pendaftaran tahun 1..aku bawa angah bersama..sebab nak jumpa guru besar..nak sign dan cop borang-borang dia..

alhamudlillah..settle segalanya..cuma tinggal nak berangkat pergi ke sana sahaja..buat angah tahniah dan sejuta tahniah..semoga apa yang angah impikan akan jadi kenyataan..belajar berungguh-sungguh walaupun sibuk bersukan..

selepas ni..kerinduan kat angah..pasti menebal..huhuhu..sebab angah ni antara penumpang setia kereta aku..pergi dan balik sekolah..hurm..nak wat cemana kan..setiap pertemuan pasti ada perpisahan..walaupun perpisahan itu sama ada sementara..atau selama-lamanya..

so korang boleh la nengok antara..gambar-gambar kenangan aku dan angah semasa beliau bersamaku di SKDC...



kenangan ketika balik dari kursus di jelebu

kenangan semasa hari anugerah kecemerlangan 2009

semoga segala kenangan akan terpahat selamanya...

1 comment:

Zura said...

tahniah tuk kak ngah...